Angleški jezik

Angleški jezik je še vedno med najpogostejšimi jeziki, za katere potrebujemo prevode. Sicer je angleški jezik tudi med najbolj razširjenimi v svetu, kar pomeni, da ga govori velik odstotek prebivalstva po svetu, a govoriti in razumeti je eno, biti vešč tudi slovničnih zakonitosti in strokovnih terminov pa je nekaj popolnoma drugega. Naše znanje nekega tujega jezika je lahko dovolj ustrezno za medsebojno komunikacijo, toda strokovni prevodi določenih besedil nastanejo lahko le izpod rok strokovnega prevajalca.

Hitri prevodi, ki jih lahko naredimo sami, niso nujno tudi vsebinsko ustrezni oziroma pravilni. Za »domačo« rabo so morda kljub temu zadostni, toda kadar nujno potrebujemo verodostojnost prevedenega besedila, je nujno potreben prispevek strokovnega prevajalca.

Kako hitri so prevajalci, je odvisno od njihovega časa oziroma rokov, ki jih imajo, seveda pa obstajajo tudi t. i. hitri prevodi – ena izmed storitev prevajalcev –,  ki so cenovno nekoliko dražji od »navadnih«, a zato nič manj strokovni in kakovostni.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *